Verbinden &
matchmaken

Sinds 2009 organiseert Stichting Kunstvat multidisciplinaire kunstprojecten waarbij ontmoetingen tussen kunstenaars en publiek tot stand gebracht worden. Centraal hierbij staat het ontwikkelen en uitvoeren van projecten die het cultuurbereik stimuleren, toegankelijk zijn en waarbij krachten gebundeld worden door samenwerkingen tussen culturele instellingen.
We initiëren en organiseren op eigen initiatief projecten maar werken ook in opdracht.

Beeldende kunst speelt een rode draad in onze projecten. Vanuit daar maken we uitstapjes naar andere kunstdisciplines zoals muziek, theater en dans. Waar mogelijk maken we kruisbestuivingen, presenteren we kunst in een onverwachte context en willen we zoveel mogelijk mensen actief in aanraking brengen met de beleving van kunst.

Eigen projecten

We initiëren projecten en samenwerkingen waarbij interactie, cross-overs en toegankelijkheid centraal staan. In alle projecten van Stichting Kunstvat spelen de speerpunten toegankelijkheid, cultuurparticipatie en samenwerking met instellingen een belangrijke rol.

Kunstvat is organisator van tien succesvolle edities van de Nijmeegse Kunstnacht (2010 – 2021) geweest. Met een event als de Kunstnacht laat Kunstvat zien waar zij voor staat: het samenbrengen van diverse kunstdisciplines in een laagdrempelige festivalvorm. Er werd samengewerkt met meer dan veertig culturele instanties uit Nijmegen en omgeving (Arnhem) en artiesten en kunstenaars met landelijke uitstraling.

In opdracht

Kunstvat werkt in opdracht van festivalorganisaties, musea en overheden. We verzorgen de beeldende kunst programmering op festivals (Festival op ’t Eiland/Vierdaagsefeesten), plaatsen kunstinstallaties in de openbare ruimte of verzorgen een programmaonderdeel bij een evenement. Hierbij zijn we bedreven in de organisatie van een cultureel evenement van a tot z: van productie tot aan de programmering.